News

GB-London-Tottenham-Station-Vector-foiltec-Texlon-ETFE-main


Vector Foiltec’s Texlon® ETFE – seamlessly combining aesthetics, design and functionality In addition to our multi-layer inflated technology, demand for Texlon® ETFE single membrane technology is growing. This technology is fast evolving whereby aesthetics and functionality are paramount. The six canopies at Tottenham Hale bus station are a testament to this. Optimsed design In spite […]

GB-London-Olympic-Stadium-Canopy-Vector-foiltec-Texlon-ETFE-main


London Stadium Transformation Texlon® ETFE Halo and West Stand canopies by Vector Foiltec. Outstanding structure The steel columns were designed to pass through the center of  the Texlon® ETFE cushion while inner pressure is maintained. A brilliant work done by Vector Foiltec. Awards 2015 WAF Award for Leisure-Led Development goes to Olympic Stadium Transformation. Congratulations to Populous […]

GB-birmingham-new-street-grand-central-sam-peach-vector-foiltec-main


New Street is the busiest railway station outside London within United Kingdom. Part of an on-going scheme to rejuvenate the city of Birmingham, the existing New Street station has been completely redeveloped and an additional section was added to meet the demands of 52 million rail passengers each year. Situated above New Street station, Grand […]



We installed the Texlon® ETFE technology to the roof canopy structure of the North Terminal Interchange (NTI) train station as part of Gatwick’s North Terminal Landside Development Programme. Vector Foiltec also installed Brisé Soleil and fabric rain screens. This tiered canopy offers protection to passengers arriving at Gatwick Airport’s North Terminal Interchange. The main tier […]



The £320 million redevelopment project to the existing Kings Mill acute facility has enabled the creation of a single hospital comprising 28 new wards. The hospital includes a new state-of-the-art Diagnostic and Treatment Centre, a new Emergency Care Centre, a new dedicated Women’s and Children’s Centre and an extensive Education and Training Centre, the new […]



    Part of a citywide regeneration program, the redesign of Newport Station embraces accessibility, functionality and safety. Offering the city of Newport a striking new civic building, the design of the station created two new concourses, the erection of a second passenger bridge with lift access to all platforms, improvement of the ticket facilities, […]



The new Musselburgh Primary Care Centre provides state of the art care for the people of Musselburgh. This key objective behind this ‘inclusive’ design was that it should be accessible to all users and.   The central atrium of the facility is covered by a Texlon® ETFE cladding system ensures that natural daylight floods the […]



The ‘AV Hill’ building at Manchester University is used by over 50 research groups from Faculties of Life Sciences and Medical & Human Sciences. 300 scientists conduct research predominately on immunology and neuroscience. The ‘biomedical corridor’ connects the Core Technology Facility, Michael Smith and Stopford Buildings was designed to achieve a BREEAM ‘very good’ and […]



The refurbishment of Manchester Piccadilly Station retained the original listed train shed building, which was erected in 1842, while introducing an entirely new concourse and entrance to improve circulation and dramatically update the image of the station. Modern engineering techniques were employed to support the new mono-pitch roof. Texlon® ETFE transparent inflated panels were used […]