Sustainable Texlon® ETFE Roof

In March 2020 the new head office for Jotron at Ringdalskogen Næringspark opened. Located in Larvik, Norway, the office includes a large sustainable, transparent Texlon® ETFE roof atrium over the building’s core. This allows a generous amount of light in to the space below. We designed, engineered, supplied and installed the five layer Texlon® ETFE cushion roof for the new head office. The barrel shape of the eight cushions perfectly fits into the buildings design. In addition to the ETFE cushions, our scope of work also includes the steel structure.

Sustainability in Mind

The building was designed by Profoyn. Format Eiendom was responsible for the project management and is the owner of the project. Both, Jotron and Format Eiendom had the same goal for a building with a clear environmental profile. This is where Texlon® ETFE performs. It has a long service life and is easy to maintain. Further, its lightweight feature allowed for a reduction in the amount of steel structure. As a result, our system combined with the energy concept, the team created an environmentally friendly, sustainable building.

Jotron leads the development of communication solutions for airports, ships and offshore installations. The building contains their office, production and warehouse, with additional capacity to rent space to other businesses.

Your Next Project

Your next project should feature a sustainable Texlon® ETFE roof or facade. We have great references in Norway – and in 100 other countries – we would be happy to assist on your next project. Contact us!

Information

Date 2020
Location Larvik, Norway
Sector Offices
Size 230 m²
Structure Steel
Type Roof
Architects Profoyn AS

Expert Contact

Geoffrey Walters
Sales Manager Germany / Scandinavia / Benelux / DACH

Our system combined with the energy concept, the team created an environmentally friendly, sustainable building.
Our system combined with the energy concept, the team created an environmentally friendly, sustainable building.
Our system combined with the energy concept, the team created an environmentally friendly, sustainable building.
Our system combined with the energy concept, the team created an environmentally friendly, sustainable building.
Located in Larvik, Norway, the office includes a large sustainable, transparent Texlon® ETFE roof atrium over the building’s core.
Located in Larvik, Norway, the office includes a large sustainable, transparent Texlon® ETFE roof atrium over the building’s core.

Images Copyright: Vector Foiltec.

More projects ///